Yogafilosofi retreat med Jannicke Wiel fra Oslo Yoga

Yogafilosofi kan berike oss både som yogautøvere og søkende mennesker.

I denne retreaten vil du bli bedre kjent med ulike deler av yogafilosofien.

Den tantriske filosofien ser på kroppen som et tempel for sjelen. Å rette oppmerksomheten mot ulike deler av kroppen, er en del av en pilgrimsreise i oss selv. Tilstedeværelsen i kroppen og pusten er en inngangsport til tilstedeværelse i øyeblikket. I øyeblikket kan vi også erfare det evige.

Morgenen vil starte med pusteøvelser (pranayama). Her vil du få høre om den yogiske anatomien og teorien som ligger bak disse energiøvelsene. I den fysiske yogapraksisen (asana) vil vi på denne retreaten blant annet benytte oss av filosofien om chakra'ene (energisentrene) og vayu'ene (energistrømmene) i kroppen. I meditasjonene vil vi kontemplere kunnskapsyogaens store spørsmål og utsagn. Avspenningene vil være knyttet til den indiske enhetsfilosofien (advaita vedanta). Yoga-sutra, det klassiske yogaverket, handler både om yoga som tilstand og som disiplin. I samtalene kommer vi til å ta opp temaer fra Yoga-sutra som handler om hvordan vi kan vokse og utvikle oss som mennesker.

Vi vil praktisere mauna (taushet) om morgenen fram til frokost, og om kvelden etter siste økt. Mellom den stille morgenen og kvelden vil vi ha rikelig med tid til gode samtaler, hyggelig samvær, chanting, sirkler og delinger.

Rammen for retreaten er de vakre omgivelsene og naturen omkring Gargia Lodge, som vi vil benytte oss av for å praktisere tilstedeværelse (mindfulness) og gå-meditasjon.

Om Jannicke Wiel:

Retreaten blir ledet av Jannicke Wiel, som eier og har drevet Oslo Yoga siden 2001. Hun har magistergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo, og fordypet seg i indisk filosofi, meditasjon og yoga i India fra 1992-2000. Jannicke har skrevet bøkene "Yogamagi" (Cappelen Damm 2023), "hva er YOGA" (Universitetsforlaget, 2020) og magistergradsoppgaven om indisk filosofi, "What is Freedom and How Can It Be Attained?" (1998). Jannicke har fysiske yogaklasser i Oslo, og underviser digitalt på Zoom. Hun har retreater med ulike temaer i inn- og utland.

Jannicke Wiel

Program:

03. juli - onsdag

17:00 - Ankomst til Gargia Lodge

17:30 - Felles samling

18:15 - Velkomstmiddag i tentipi med presentasjon av Gargia

19:30 - Chanting og kveldsmeditasjon med Jannicke

21:00 - Stillhet

04. juli - torsdag

07:00 - morgenmeditasjon og pranayama med Jannicke

08:30 - Morgenyoga med Kati

10:00 - Frokost

11:00 - Gåtur til Orvvosfossen (stille vandring, meditasjon ved fossen)

13:30 - Lunsj i bobbeltelt langs med bekken

15:00 - Yogafilosofi, yin-yoga og lang avspenning med Jannicke

18:00 - Middag

19:00 - Chanting og kveldsmeditasjon med Jannicke

21:30 - Naturspa er åpent, saunarituale med Kati

22:00 - Stillhet

05. juli - Fredag

07:00 - Morgen meditasjon, pranayama og yoga med Jannicke

10:00 - Frokost

11:00 - Egentid

13:00 - Lunsj

14:00 - Yin yoga, meditasjon og dyp avspenning med Lill

17:00 - Naturspa er åpent

18:00 - Middag

19:00 - Chanting og kveldsmeditasjon med Jannicke

21:00 Stillhet / stille vandring i midnattssola

06. juli - Lørdag

07:00 - Morgen meditasjon, pranayama med Jannicke

08:30 - Morgenyoga med Silje

10:00 - Frokost

11:00 - Egentid / naturspa er åpent

13:00 - Lunsj

14:00 - partner yoga (dyader) med Jannicke

18:00 - Middag

19:30 - Chanting og kveldsfilosofi med Jannicke

21:00 - Stillhet

07. juli - Søndag

07:00 - Morgen meditasjon og pranayama med Jannicke

08:30 - Morgenyoga med Kati

10:30 - Frokost

12:00 - På gjensyn og utsjekk av Gargia

Transport til sentrum eller lufthavn

Matservering i Galleriet - Gargia Lodge

Pris:

10900,- per person.

Prisen er inkludert alle nevnte måltider

Frukt, nøtter, kaffe og te gjennom alle dagene.

Transport til og fra Gargia

Overnatting i twin rom på Gargia

Naturspa og saunaritualer

Obs: prisen er ikke inkludert fly eller reise til og fra Alta.

Arrangør Æventyr Wellness:

Æventyr Wellness tilbyr yoga og velvære midt i Alta sentrum.

Vi arrangerer ulike yogaretreater på Gargia Lodge, i Alta sentrum og rundt om i Finnmark. Æventyr Wellness har flere yogainstruktører du vil møte på retreaten.

Med et yogastudio midt i byen kan Æventyr Wellness tilby over 10 ulike yogaklasser i uken.

Æventyr Wellness brenner for å levere yogatimer av høy kvalitet, omsorgsfulle instruktører og skape et stort og romslig yogamiljø hvor alle føler seg inkludert.

Alle kan delta på dette arrangementet, uansett om du har tidligere erfaring med yoga eller er en nysgjerrig nybegynner.

Manager Kati Heimen - Orvvosfossen

Yogainstrukører på retreaten:

Lill O. Kaaby Johansen

Lill jobber til daglig på Spnst Alta, og har allsidig erfaring som gruppetreningsinstruktør, både sykkel, styrke, kondisjon og yoga. Hun har arbeidet på Spenst siden 2000. I 2002 fant hun yogaen og begynte å utforske det, og siden da har yoga blitt en livsstil. For Lill er yoga alt. Ikke bare det som skjer på matta.

Hun har tatt flere utdanninger i Portugal, Oslo, Bergen og Stockholm med bl.a. Hatha, Vinyasa, Restorativ, Aerial, senioryoga, yinyoga og yoga nidra, totalt 600h. Hun har undervist yoga fast siden 2009, og siden hun er opptatt av yogafilosofi, meditasjon og indre ro er dette noe hun ofte har med seg i timene sine. Hun bruker egen erfaring gjennom livet og underviser med omsorg og varme, du blir sett og tatt vare på om du deltar på hennes timer.

Silje Solveig Svensson

Silje inviterer til en hjertevarm praksis, sprer glede og god energi. Hun er opptatt av selvkjærlighet, yogafilosofi og dyp bevissthet til egen kropp og sinn.

Hun har tatt sin yogautdannelse på Bali i 2019. Siden det har hun regelmessig undervist på ulike steder i Oslo og Trondheim og nå i Alta på Æventyr Wellness.

Silje er også utdannet innenfor dans, sang og teater og dette implementerer hun godt i timene sine med grasiøse bevegelser og chanting i ny og ne.

Silje

Kati Winther Heimen

Kati er manager for Æventyr Wellness. Hun har tatt sin yogautdannelse i India og har organisert flere yogaretreats. Hun åpnet et eget yogastudio i Danmark som hun drev i 3 år før familien vendte snuten nordover.  Yoga har blitt Katis nye livsstil.

Hun har internasjonal erfaring innenfor Hatha, Vinyasa, Aerial, Restorativ og Yin Yoga. Hun har og tatt en etterutdannelse innenfor gravid og etterfødsels-yoga.

Kati har undervist over 1000 yogatimer og instruerer yoga fra hjertet. Hun er svært omsorgsfull i timene sine og vil motivere deg med et stort smil.

Kati er også utdannet innenfor sang, dans og teater. Så du skal ikke bli forundret hvis timene hennes bærer preg av dansens bevegelse eller om hun nynner noen toner i ny og ne.

Kati

Gargia Lodge:

Dere vil bo sammen to og to på twin rom på Gargia Lodge.

Twin room - Gargia Lodge

Gargia Fjellstue, som ligger i hjertet av naturen, ser tilbake på 3 århundrer som overnattingssted. En historie vi er stolte av og ønsker å videreføre. Gargias historie går tilbake til 1700-tallet med etableringen av postruten i Finnmark, den gang den nordligste delen av det danske kongeriket.

I 2021 ble Gargia Lodge med i Æventyr-familien - vi er stolte av å videreføre Gargias lange arv, og tilbyr varme senger, lokal mat og spennende opplevelser.

Alle nivåer velkommen.

Datum
3.7.2024 17:00
Varighet
5 dager
Pris
10900,-
KJØP
Lærer

Jannicke Wiel

Retreaten blir ledet av Jannicke Wiel, som eier og har drevet Oslo Yoga siden 2001. Hun har magistergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo, og fordypet seg i indisk filosofi, meditasjon og yoga i India fra 1992-2000. Jannicke har skrevet bøkene "Yogamagi" (Cappelen Damm 2023), "hva er YOGA" (Universitetsforlaget, 2020) og magistergradsoppgaven om indisk filosofi, "What is Freedom and How Can It Be Attained?" (1998). Jannicke har fysiske yogaklasser i Oslo, og underviser digitalt på Zoom. Hun har retreater med ulike temaer i inn- og utland. Du vil også møte Kati og Silje fra Æventyr Wellness, samt Lill fra Spenst Alta.