Den intense yogaen

Hatha yoga betyr "den intense/kraftfulle yogaen" og ble brukt som en kraftfull energipraksis. Det handlet om å ikke spre energien, men å samle den. Hovedformålet med stillingene som ble utført var for å kunne sitte så lenge som mulig å meditere.

Yogaøvelser og hvordan vi utfører yoga er i konstant bevegelse og følger behovene til samfunnet. Først var det øvelser som ble lært fra en mann til en annen mann, og etterhvert har det spredt seg til flere og flere. I dag er det flest kvinner som praktiserer yoga i vesten, og i Norge. Hva skjedde på veien?

Hvordan gjør vi Hatha Yoga i dag?

I dagens vestlige versjon av en Hatha klasse lærer vi de grunnleggende fysiske øvelsene i et behagelig tempo. Vi gjør stillingene stående, sittende og liggende. Med foroverbøyninger, bakoverbøyninger, omdreininger, balanseøvelser og opp-ned stillinger. Vi fokuserer på trygg utførelse av stillingene, korrekt justering underveis og riktig bruk av utstyr. Som alltid jobber vi bevisst med pust og tilstedeværelse.

Nå har vi også ulike temaer i yogaklassene og det blir forsket mer og mer på yoga. Hver øvelse har sine fordeler og påvirker kropp og sinn ulikt. Man kan dermed lage egne yoga-program basert på temaer som for eksempel: hodepine/migrene, fordøyelse, balanse, detoxing, menstruasjonssmerter, stressnedgang, angst, depresjon, kjernemuskulatur, ryggsmerter, chakra-balanse, bakkekontakt, bevissthet, vitalitet og listen er uendelig lang. Her gjelder det å finne det som passer deg der du er i livet ditt nå.

Sol og måne

Ordet Hatha har en helt spesiell betydning. Oversatt til norsk betyr "Ha" sol og "tha" betyr måne. De er to motsetninger, nemlig natt og dag. Hatha er representativ for motsetningene som finnes i oss alle og målet er å få en helhetlig balanse i kropp og sinn gjennom vår livsenergi som også kalles "Prana".

Æventyr Wellness - Hatha Yoga

Hos oss vil vi fokusere på en helhetlig balanse mellom bevissthet, pusteøvelser og en serie med asana posisjoner som gir ulike virkninger på kropp og sinn.
Vi er alltid i bevegelse og følger gruppen som er tilstede. Med personlige justeringer og oppfølging. Du skal få mulighet til utfoldelse og utfordringer og reisen handler om å være i bevegelse og finne din indre balanse. Med bevissthet til deg selv, lærer vi å lytte, puste og praktisere yoga ut i fra der du befinner deg i nuet.